Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Meld u aan voor een

Corona virus

Beste deelnemer aan de beweeglessen,

Gelukkig hebben er al verschillende versoepelingen plaatsgevonden omtrent de beperkingen die door de overheid zijn opgelegd vanwege het Coronavirus.

Helaas is het nog niet toegestaan om binnen te sporten. Wij hopen uiteraard dat dit snel weer toegestaan is.

Communicatie
Zodra er belangrijke ontwikkelingen zijn, stellen wij iedereen hiervan telefonisch en via de website op de hoogte.

 

Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Een leven lang bewegen is goed voor lichaam en geest.

Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houd je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. Als ouderen zich eenzaam voelen, lopen zij een groter risico om dementie te ontwikkelen. Het wekelijks deelnemen aan sociale activiteiten lijkt juist te beschermen tegen dementie.

PRIMA Events organiseert in Voorschoten diverse beweegactiviteiten voor 55-plussers. De activiteiten hebben niet alleen een sportief maar ook een sociaal aspect: na de les wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken, soms ontstaan buiten de les contact en gaat men gezamenlijk iets ondernemen. Alle docenten hebben naast hun opleiding voor sportleraar, fysiotherapeut etc., een grote affiniteit met de doelgroep.

Het belangrijkste hierbij is: beweeglijk blijven. De oefeningen die wij doen zijn er op gericht om de gewrichten soepel te houden en de spieren te oefenen. Maar u oefent niet alleen spieren en gewrichten, maar ook hart, longen, ingewanden enz. Kortom: het kan er toe bijdragen dat u langer actief blijft. Een groot deel van de oefeningen doen wij zittend op een stoel in gewone kleren. U hoeft hiervoor dus geen speciale kleding aan te schaffen. U hoeft niet bang te zijn dat de gymnastiek te zwaar zal zijn, want u doet alleen wat u kunt en in uw eigen tempo bovendien is het erg gezellig om met elkaar te oefenen.
 

Alettahof

Alettahof activiteitencentrum
Aletta Jacobsplantsoen 97
2253 RP Voorschoten

Iedere maandag van 11.00 uur tot 11.45 uur verzorgt Noortje in de Alettahof de lessen Meer Bewegen voor Ouderen. Noortje is fysiotherapeut en heeft ruim 25 jaar ervaring in het geven van MBvO.

Bewegen gebeurt zowel zittend op een stoel, als staand voor de stoel. Iedereen kan op zijn/haar niveau deelnemen. Door de ervaring van Noortje wordt de les zo opgebouwd dat alle deelnemers met een voldaan gevoel aan de koffie gaan.

Na afloop van het bewegen wordt dit kopje koffie gezamenlijk gedronken, waarbij de deelnemers even op adem kunnen komen en uiteraard gezellig bij kunnen kletsen. Noortje schuift ook altijd even aan.

Het kruispunt/de werf

De Werf/Het Kruispunt
Schoolstraat 2
2251 BH Voorschoten

Iedere maandag van 09.30 uur tot 10.15 uur en van 10.30 uur tot 11.15 uur verzorgt Bas in de Werf/Het Kruispunt de lessen Meer Bewegen voor Ouderen. Bas is afgestudeerd als Sport- en Beweegcoördinator niveau 4 en geeft nu ruim een jaar de lessen MBvO.

Bewegen gebeurt zowel zittend op een stoel, als staand voor de stoel. Iedereen kan op zijn/haar niveau deelnemen. Door de ervaring van Bas wordt de les zo opgebouwd dat alle deelnemers met een voldaan gevoel aan de koffie gaan.

Na afloop van het bewegen wordt dit kopje koffie gezamenlijk gedronken, waarbij de deelnemers even op adem kunnen komen en uiteraard gezellig bij kunnen kletsen. Bas schuift ook altijd even aan.

Aanmelden proefles

Benieuwd of Meer Bewegen voor Ouderen iets voor u is?
Meld u dan aan voor een gratis proefles.
Aanmelden kan via de knop bovenaan deze pagina, of door te bellen naar 06-14169296
Bij het aanmelden kunt u aangeven bij welke les u wilt aansluiten.

Thuis bewegen met Ashley